31 Mayıs 2014 Cumartesi

GÜNEY KORE SEYEHATNAMESİ...

Güney Kore, resmi adı Kore Cumhuriyeti (Korece: 대한민국 Daehan Minguk) olsa da çoğunlukla sadece Kore olarak anılan, Kore Yarımadası’nın güneyinde kalan bir Doğu Asya ülkesi.

GÜNEY KORE BAYRAĞI



Kore bayrağı (Korece Taegeukgi) doğu felsefesindeki yin ve yang ilkesini sembolize ediyor. Ortadaki iki eşit kısma bölünmüş Tegıki çemberinin kırmızı üst kısmı yang’ın ileriye dönük, aktif evrensel gücünü, mavi alt kısmı ise yin’in uyumlu ve durağan evrensel gücünü temsil ediyor. Bu iki güç birlikte, sonsuzluk küresini nitelendiren sürekli devinim, denge ve uyum kavramlarını somutlaştırıyor.

GÜNEY KORE HAKKINDA BİLGİ

 Güney Kore oldukça sanayileşmiş, büyük bir ekonomiye sahip, standartları epey yüksek bir ülke. Ülkenin ekonomisi ihracata dayalı, özellikle elektronik, otomotiv, gemi inşası, makina, petrokimya ve robotik endüstrilerinde güçlü. Ülkenin en büyük sorunu 1948 yılından bu yana Kuzey Kore ile yaşadığı bölünmüşlük ve gerginlik. Türkiye için de önemi olan Kore Savaşı, Kore tarihi açısından en önemli olaylardan biri. 100 binden biraz az kilometrekarelik yüzölçümüne rağmen 50 milyon nüfusuyla kalabalık bir ülke. Ülkenin güney ve batı kıyıları çok girintili ve çıkıntılı, bir çok yarımada ve küçük adalarla çevrili. Doğu bölümü dağlık olmasına rağmen, batı bölümü geniş alanlar, ovalar ve tepelerle kaplı. Genç ve orta yaşlıların büyük çoğunluğu İngilizce biliyor. 1 TL = 485 Kore Won’u ediyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder